Koonnut: Teppo Rantaniva – Product & Brand Lead – Health Care Success Oy / Tango®
p&t uutiset digitekniikka terveydenhoidossa

Suomalaiset aikuiset ovat suurimman osan valveillaoloajastaan paikoillaan. Pääasiassa paikallaanolo on istumista. Päiväkodista ja koulusta alkanut vähäisen liikkumisen elämäntapa jatkuu monilla työelämässä istumatyön myötä.

Useilla paikallaanolo jatkuu kotona eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Erään eurooppalaisen selvityksen mukaan aikuiset istuvat keskimäärin 5-6 tuntia päivässä ja noin joka viides istuu päivittäin yli 7,5 tuntia.

Liiallinen istuminen ja paikallaanolo kohottaa riskiä useiden pitkäaikaissairauksien ilmaantumiseen. Näitä ovat esimerkiksi diabetes ja valtimosairaudet. Lisäksi pitkäkestoinen istuminen kuormittaa yksipuolisesti kehon rakenteita. Siten se on todennäköisesti yhteydessä niska- ja alaselkäkipuihin.

Tango-hyvinvointimotivaattorit muistuttavat jaloittelemaan

 

Tehokkain tapa ehkäistä pitkäaikaisen istumisen aiheuttamia terveyshaittoja on istumisen tauottaminen jaloittelemalla ja liikuskelemalla kevyesti. Suositus on nousta ylös jaloittelemaan vähintään tunnin välein, mutta mitä useammin, sitä parempi.

Tango-hyvinvointimotivaattori on hyvä työkalu muistuttamaan istumisen tauottamisesta. Rannekkeisiin saa säädettyä värinähälytyksen, joka varoittaa liiallisesta paikallaanolosta. Hälytyksen saa säädettyä juuri itselleen sopivaksi eli minä aikavälinä ja päivinä toiminto on aktiivisena ja kuinka pitkän paikallaanolon jälkeen ranneke antaa muistutuksen.

Tango-hyvinvointimotivaattoreista ja niiden ominaisuuksista voit lukea lisää täältä: https://ptsalit.fi/tango-hyvinvointimotivaattorit

Hankkiessasi laitteen Tangon verkkokaupasta (https://tangowellness.com) saat oman P&T-kuntoklubisi etukoodilla alennuksen normaalihinnoista. Voit myös tilata tuotteen oman P&T-kuntoklubisi kautta.

Lähteet:

https://www.ukkinstituutti.fi/tietoa_terveysliikunnasta/liikkumattomuus/liiallisen-paikallaanolon-haittoja

https://www.terve.fi/artikkelit/istumisen-terveysriskit
 

ota yhteyttalomake