fbpx

PÄIVÄLLINEN

Maukas kana-riisivuoka (4 annosta)

p&t uutiset teemu pikkuharju

Tästä arjen todella helposta vuokaruoasta on tullut Nutrifilian ravitsemusterapeutti (TtM) Hanna Partasen lähipiirin lapsiperheiden suosikki. Ainekset löydät korttelin lähikaupasta. Makuun saa vaihtelua vaihtamalla fileesuikaleiden marinadin makua. Myös kasviksina voi käyttää itselle tai perheelle maistuvampia vaihtoehtoja. Valmistus kestää vain viitisen minuuttia - sinä aikana kun vuoka hautuu uunissa voi hyvin käydä kiertämässä oman ja naapurikorttelit muutamaankin kertaan sauvakävellen, hölkäten tai ihan vain kävellen. Tunnin aikana ehtii myös käydä tekemässä lihaskuntoharjoittelut lähikuntosalilla.

N. 300 g (hunaja)marinoituja broilerin fileesuikaleita

2,5 dl täysjyväriisiä tai riisi-ohrasekoitusta

3 porkkanaa tai 200 g herne-maissi-porkkana -sekoitusta (pakaste)

1 sipuli

4-4,5 dl vettä

2-2,5 dl 15 % ruokakermaa, esim. Flora Ruoka 15 %

1 kanaliemikuutio

50 g juustoraastetta (rasvaa 10-17 %)

Liota kanaliemikuutio kiehuvaan veteen. Kuori ja pilko kasvikset. Laita uunivuoan pohjalle pilkotut kasvikset, kaada niiden päälle kypsentämätön riisi ja raa´at broilerin suikaleet. Sekoita ruokakerma jäähtyneeseen kanaliemeen. Lisää neste vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. 200 astetta, 1 h.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS Energiaa: 407 kcal Proteiinia: 21 g Rasvaa: 16 g Hiilihydraattia: 41 g Kuituja: 4 g
 

ota yhteyttalomake